Bor, fotózás, Balaton: Analógia a Villa Gyetvaiban


2023.09.16 - Balatonica
hajó makett boros üvegek

Szeptember 22-én, pénteken interaktív tárlatvezetéssel várják a látogatókat a balatonfüredi Villa Gyetvaiban, ahol a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása és a képekhez illő hangulatú, Super8-as kamerával forgatott balatoni rövidfilm lesz látható.




A We Love Balaton online magazin idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ezért a nyári szezonban kiállítássorozattal és számos izgalmas kísérőprogrammal ünnepelték a jeles alkalmat. A balatonfüredi TEDx-en mutatkoztak be először Kőrösi Tamás analóg fotói, majd a veszprémi Kunszt kultúrkávézóban, Kapolcson a Művészetek Völgyében és egy csodás zalai faluban, Szentgyörgyváron, a Margófeszten nézhették meg az érdeklődők a képeket. Igazán egyedi hangulatúvá az teszi az ezen a kiállításon bemutatott fotókat, hogy azok az 1970-es, 1980-as évekből származó, lejárt mozinyersanyagra készültek. A képeket október végéig lehet majd megtekinteni a füredi Villa Gyetvaiban. A csodás villaépület felkeresése, mely egy borászatnak és vinotékának is helyet ad, remek apropót kínál egy őszi kiránduláshoz. 

 

 

A szeptember 22-én megnyíló kiállításnak a Villa Gyetvai ad otthont. A balatonfüredi villa nemcsak kiállítóhelyként vált ismertté, de egy borászat is működik itt. A tihanyi, aszófői és paloznaki ültetvényekről származó alapanyagot a villa pincéjében dolgozzák fel, és itt zajlik az érlelésük is. A Balaton klasszikusa, az olaszrizling mellett kuriozitásnak számít sillerük, amelyet kékfrankosból készítenek. A pincészet legkomolyabb nemzetközi sikereit azonban a hosszan érlelhető, kifinomult rajnai rizlinggel éri el. A borok mellett a helyi kötődésű kultúra is fontos részét képezi a borászat életének. Az Analógia fotókiállítás egy tavaly elindított, a Balatont bemutató kiállítássorozat része. Akkor Pályi Zsófia Balaton, a magyar tenger tárlata költözött a villa falaira, azok a fotók, amelyeket az amerikai National Geographic képriportként mutatott be hét oldalon át.

 

Forrás és fotók: Villa Gyetvai / We Love Balaton

KAPCSOLÓDÓ

>> ŐK LESZNEK AZ IDEI TEDXBALATON ELŐADÓI

>> MÉG PÁR NAPIG LÁTOGATHATÓ A BALATONI FOTÓKIÁLLÍTÁS