Autentikus piac a Szántódpusztai Majorságban


2023.11.12 - Balatonica
Autentikus piac a Szántódpusztai Majorságban

A hétvégén elindultak a szántódpusztai kézműves és termelői piacozós hétvégék! Legközelebb november 18-án válogathattok a kiváló termelői portékák közül a festői környezetben. Fedezzétek fel a megújult majorságot Zamárditól 3 kilométerre!




Szántódpuszta hazánk egyik legrégebbi települése, valamint itt található az egyik legnagyobb uradalmi majorságunk, ahol a családbarát interaktív kiállításnak köszönhetően megelevenedik a 18-19. század fordulójának magyar vidéki élete. A nemrég felújított turistacsalogató látványosság fesztiválok, rendezvények és tematikus napok megrendezésére is alkalmas.

A látnivalók között találunk egy fogadó épületet, egy kiskastélyt, egy ménescsárdát, egy öregcsárdát, egy magtárat, egy póniistállót: mindegyiket korhű kialakítással nyitották meg a látogatók előtt. Az aktív pihenés kedvelői lovasszolgáltatásokat vehetnek igénybe, illetve túrázhatnak a Majorság környékén. A zarándokok pedig a Szent Kristóf kápolna megtekintése mellett a történeti kiállításban megismerkedhetnek a Majorság szakrális vonatkozásaival, illetve a Tihanyi Bencés Apátsággal való kapcsolódási pontokkal is.

Rendszeresen jelentkező programnak ígérkezik a minden szombat-vasárnapra (rossz idő esetén is!) meghirdetett Termelői és Kézműves Piac. November 18-án úgynevezett Autentikus Piacnapot tartanak a Búzavirág Lovasudvar és Családi Gazdaság szervezésében. Ha kíváncsak vagytok, pontosan mit rejt a név, legyetek ott aznap 9 és délután 1 között, amíg tart a piacozás!

 

 

Forrás és forók : szantodpuszta.hu / Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> HUNGARIKUM A LÁNGOS. KINEK MELYIK FELTÉT AZ IGAZI?

>> JÖN AZ ŐSZI VÁSÁR KAPOLCSON!