A Balaton felülnézetből. Exkluzív élmények a magasban


2022.09.06 - Balatonica
három hőlégballon

Ha történetesen a levegőből is rápillantanánk a magyar tengerre és varázslatos környezetére, egyre több módját választhatjuk a felhők közé emelkedésnek. Élményajánlónkban hőlégballonos, ejtőernyős és sétarepülős lehetőségeket mutatunk be a kalandra vágyóknak.




Balaton Balloonin

A nemzetközi hátterére, felszereltségére és eszközbiztosítására büszke csapat Európa egyik legnagyobb ballonját repteti a Keszthely-Hévíz térségéből április 1. és október 31. között. Rendszerint késő délután szállnak fel és napnyugta körül landolnak. Ha van rá igény, hétvégén reggelente is szerveznek repülést. A nagyjából 1 teljes órás légiút során a szerencsés utasok 1000-1500 m magasságig emelkednek és beláthatják a Balaton-felvidéket, a Kis-Balatont, a Hévízi-tavat, a zalai lankákat, és természetesen magát a Balatont. Odafent pezsgővel koccinthatnak. A sétarepülésen 6 éves kor felett lehet részt venni.

Tandemugrás Siófokon

A siófoki Ugranijó csapata helikopterből bonyolítja az ejtőernyős tandemugrásokat, aminek előnye, hogy baráti társaságok egyszerre is ugorhatnak. Az MI-8-as helikopterből a Siófok-Kiliti repülőtér ugróterületére landolnak a bátor jelentkezők. Néhány perces emelkedés után 4000 méter magasból történik az ugrás, amely valóban lélegzetelállító panorámát és feledhetetlen szabadesés élményt nyújt, minimum 80 ezer forintért cserébe. A helyszíni fotókért és az ugrás kézi kamerás megörökítéséért külön díjakat számolnak fel. Egyszer az életben mindenkinek megéri.

Balatoni sétarepülés

A balatonkeresztúri központú Lúcia Air 1990 óta szervez sétarepüléseket 1, 2, 3 fő részére. Előre megrajzolt útvonalakra ajánlanak csomagokat, amiket meglehetősen rugalmasan kezelnek, külön kérésre az utasok igényeihez igazítanak. A csomagok közt van Badacsony-Szigliget, Tihany-Révfülöp, Tihany-Zala, az északi part, a nyugati csücsök, vagy akár a teljes Balaton, de a legegyedibb a környékbeli várakat bejáró körút, ahol néhány óra távlatában rálátást kapunk Fonyódra, Badacsonyra, Szigligetre, a Szentgyörgy-hegyre, a Sümegi-várra, Zalaszántóra, a Rezi-várra, Hévízre, a Festetics-kastélyra és végül a fenékpusztai római romokra. Az árak a másik két programhoz képest kifejezetten barátiak. Az alapító betegséggel élő lányáról nevezte első repülőgépét Lúciának, és azóta is a beteg gyermekek segítésének ügyéért szervezik a repüléseket.